Енергията Рейки

Рейки е безопасна, деликатна, неагресивна лечебна техника с полагане на ръце, прилагана върху вас самите или върху другите,, която използва духовна енергия за лечение на физически заболявания, без да включва натиск, манипулация или масаж. Тя обаче е много повече от физическа терапия. Рейки е холистична система за балансиране, лечение и хармонизиране на всички аспекти на човека – тяло, ум, емоции и дух – и може да се използва също за поощряване на личностното и духовно осъзнаване и израстване.
Японската дума Рейки се превежда като „Универсална енергия на Жизнената сила” или „ Божествена енергия на Жизнената сила”
В Япония думата Рейки може да се използва за описване на всякакъв вид лечение, използващо духовна енергия, но на Запад, когато говорим за Рейки, обикновено имаме предвид лечебната практика, развита от доктор Микао Усуи.
Когато на Д-р Усуи му се дава новата лечебна техника, думата рейки вече била в употреба в Япония. Затова той я нарича Усуи Рейки Рьохо, за да е сигурен, че хората ще разберат, че става въпрос за уникален тип Рейки енергия.
С канализирането на други лечебни техники, подобни на Рейки Рьохо, но с други вибрации и носещи други резултати, става ясно, че съществуват цял клас лечебни методи, които е подходящо да се нарекат рейки.
Анализирайки Рейки, предадена на Д-р Усуи, установяваме четири уникални качества, които обуславят енергията Рейки:
1. Способността да се отдава рейки е резултат по – скоро от настройка, отколкото развиването на тази способност с помощта на дългогодишни занимания по медитация и други техники
2. Всички рейки техники са част от една приемствена линия, затова се предават от учител на ученик, с помощта на настройка (инициация), като в началото на тази линия стои този, който пръв е получил енергията от канала
3. Рейки не се нуждае човек да насочва енергията с ума си, тъй като тя се ръководи от по – висша сила, която знае каква вибрация и къде е най – необходима
4. Рейки никога не може да причини вреда
Ако дадена лечебна техника притежава тези уникални свойства, тя може да се нарече рейки
Рейки е специфична лечебна енергия, която е нещо много повече от обикновена Ки. Рейки е Ки, управлявана директно от една висша сила, която някой наричат Бог, Върховно същество, Космическо съзнание, Вселена, Йехова, Кришна, Буда, Великия дух и пр.
Тъй като рейки се управлява от тази висша сила, тя знае точно какво да направи , за да помогне на човек да оздравее и знае точно къде е разположена отрицателната енергия във фината енергийна система на човека.
Обикновенно рейки тече към тези места и променя вибрацията на отрицателната ки. В повечето случаи това става с увеличаване честотата на вибрацията (трептенето), докато настъпи момента, в който отрицателната ки вече не може да се задържи за мястото, за което се е прикрепила и го напуска. В друг случай е възможно отрицателната ки да бъде препрограмирана от енергията рейки и да бъде трансформирана в положителна ки, която се натрупва и поддържа здравето. Когато тялото е слабо, поради внезапен срив или продължително боледуване, рейки може да го снабди с голям и укрепващ запас от ки, който помага на органите да възстановят нормалните си функции. На едно по – дълбоко ниво рейки може да препрограмира съзнанието на човека, освобождавайки го от елементите, отговорни за създаването на отрицателната ки – а именно отрицателните мисли, чувства и спомени – като балансира дори кармата му и по този начин стига до нивото на причината за болестта и я леува, създавайки един непрекъснат лечебен процес.
Тъй като рейки се управлява от една по – висша сила, тя не може да нанесе вреда и винаги действа в полза на пациента. Тази техника е много лесна за усвояване и използването й може лесно да се усвои в рамките на един уикенд. Резултатите от лечението варират от обикновена релаксация и усещането за благополучие до истинско чудо. Понякога удивителни лечения идват от хора, които току – що за завършили курса на обучение. Забележително е, че рейки не изисква специални способности или години обучение. Всеки може да я усвои за един или два дни и незабавно да почувства резултатите от нея.
Голямата красота и ценност на рейки е, че тя ни свързва с тази част на света, в която всичко се управлява от мъдростта, любовта и мира. Всеки аспект от нашето съзнание и живот, от цялото ни същество, може да бъде непрекъснато заобиколен и ръководен от любовта, красотата, мъдростта, покоя и благодатта на висшата сила. Истинската цел на рейки е всеки човек да достигне до това състояние на съзнанието. Когато открием тази голяма цел вътре в себе си и се отворим за нея, животът ни ще се трансформира.